top of page
Zoeken

Is een van jouw dieren angstig en reactief? Lees hier hoe je jouw lieverd kan helpen.

Weet je wat ik altijd zo bijzonder vind, is dat er per periode altijd een soort rode draad in mijn readingen zit. Dat er dan bij veel dieren een vergelijkbare boodschap voor hun baasje naar voren komt. Dit gold ook voor de afgelopen weken en ik vind dit echt wel een heel mooie boodschap die ik graag met je deel:


Kom met mij vertragen,

Zoek fysiek contact met mij,

Niet door mij te aaien, 

Maar door echt samen te zijn.


In mijn praktijk werk ik erg veel met angstige, getraumatiseerde en reactieve dieren. Door de stress en paniek die zij eerder in hun leven hebben meegemaakt, blijft hun systeem vastzitten in een defensieve staat. Iedere beweging wordt opgemerkt, ze houden continu alles in de gaten, zijn snel gestrest, vallen uit tijdens het wandelen, etc.


Ze willen wel graag tot rust komen, maar het lukt ze nog niet om hun verleden zomaar los te laten. 


Zelf geven de dieren aan dat fysiek contact met hun favoriete mens hen tot rust brengt. Daarmee bedoel ik niet het aaien van je dier. Voor veel dieren, zeker bij de dieren waarbij hun lichaam alert en overgevoelig op aanrakingen reageert, is aaien niet altijd even fijn. Dit kan je zien aan de stresssignalen die ze tijdens het aaien laten zien: tongelen, hijgen, je hand ontwijken, oogwit laten zien, verstarren, etc.


Maar wat willen ze dan?


Ze willen heel graag samen met jou vertragen en ontspannen. Door lekker tegen je aan te kruipen en rustig te worden van jouw ademhaling en hartslag. 


Ik ben hier uiteraard ingedoken en ik denk dat het voor de meeste mensen niet nieuw is dat zoogdieren tot rust komen door de ademhaling en hartslag van een ander te horen en te voelen. Door hun hartslag en ademhaling te synchroniseren met die van hun moeder of verzorger ontspant het zenuwstelsel en voelt het lichaam zich veilig. Dit geldt voor kinderen en ook voor jonge dieren zoals kittens en puppy’s. Kijk maar in de dierenwinkel daar kun je voor pups knuffels kopen met een hartslag en een warmte pad, zodat ze in de nacht beter tot rust kunnen komen. 


Wil jij je lieverd op een eenvoudige wijze dieper tot rust brengen?


Zorg dan regelmatig voor momentjes dat hij of zij lekker tegen je aan kan kruipen en kom zelf dan zo goed mogelijk tot rust. Want zelf hebben we er ook een handje van om maar aan te blijven staan. Zeker als we in ons hoofd druk zijn of bijvoorbeeld veel zitten te scrollen op onze telefoon. 


Leg op deze momenten je telefoon weg en kom echt even samen tot rust, hoe meer je jouw hartslag en ademhaling kan laten zakken en zelf echt ontspant, des meer je dier tot rust kan komen en zijn of stresslevels in het dagelijks leven ook gaat zakken. Waar ze steeds minder gevoelig op hun omgeving zullen reageren. 


Bedenken dat we tot rust willen komen is vaak niet voldoende. Het is niet een beslissing die je neemt, maar een staat van zijn die je moet aannemen. Mocht je hier wat hulp bij nodig hebben? Bekijk dan onderstaande vier oefeningen om je zenuwstelsel en je systeem te kalmeren. 


Hoe meer moeite je stopt in het samen vertragen en tot rust komen, des te meer je dier uit zijn defensieve staat kan komen en beter een veilig gevoel kan vasthouden waardoor hij of zij steeds minder angstig of reactief zal reageren. 


Door deze vertraagmomentjes toe te passen zul je zien dat je dier steeds minder vaak verstoord reageert op zijn omgeving, maar dat ze ook steeds sneller herstellen na een tegenslag. Niet alleen bij het dier, maar ook bij jezelf. Oftewel de vertraagmomentjes zorgen voor meer verbinding en veerkracht bij jullie beiden. 


Hier komen de vier oefeningen: 

  1. Ademhaling

  2. Diepe zucht

  3. Aanraking

  4. Hand op het hart


Ademhaling:

Elke inademing activeert je zenuwstelsel een beetje en elke uitademing doet je zenuwstelsel een beetje ontspannen. Door adem te halen volg je een natuurlijke cyclus van activeren en ontspannen. Je kunt je zenuwstelsel dus met je ademhaling reguleren. Om wat meer tot rust te komen kun je na het inademen je ademhaling even pauzeren en vervolgens langer uitademen waardoor je systeem meer zal focussen op ontspanning in plaats van activatie. 


Diepe zucht:

Een diepe zucht is een natuurlijke manier om in je lichaam spanning los te laten en je zenuwstelsel te resetten. Kom tijdens de vertraagmomentjes met je dier extra tot rust door een paar keer diep te zuchten. Zelf vind ik het een mooie richtlijn om mijn vertraagmomentje met de dieren om me heen pas te stoppen als ik het dier zelf ook een paar keer heb zien zuchten. 


Aanraking:

Een warme en veilige aanraking activeert de afgifte van oxytocine - het knuffelhormoon dat aangename gevoelens in het lichaam creëert. Je kan het zien als een tegengif voor het stresshormoon. Het geeft een gevoel van veiligheid: alles is in orde, alles is oké.


Hand op het hart:

Onderzoek heeft aangetoond dat het plaatsen van je hand op je hart en het zachtjes ademen je geest en je lichaam kan kalmeren. Ook hier zorgt de fysieke aanraking weer voor het vrijkomen van het knuffelhormoon. 



diercommunicatie


Maar de werking van ons hart gaat nog veel verder

Zelf focus ik mij al jaren op de werking van het hart. Vanuit het hart is het mogelijk om met alles om ons heen te verbinden: jezelf, de mensen om je heen, dieren, de natuur, etc. Als tiener stond mijn hart heel erg open. Op jonge leeftijd leerde ik van een vriendin van mijn moeder dit in te zetten om met dieren te communiceren en om ze healingen te geven. 


Alles stroomde als vanzelf en ik had er totaal geen twijfels over of dit mogelijk was of niet. In die tijd heb ik zonder twijfel of remming heel veel kunnen oefenen.


Wat een feest was dit.


Na verschillende opleidingen met dieren gevolgd te hebben, was ik er klaar voor om een eigen praktijk te beginnen. Althans dat dacht ik…


Maar er was in de tussentijd veel gebeurd:

  • Ik woonde op mezelf en had ineens helemaal geen dieren meer om mij heen.

  • Aan het einde van mijn opleiding was ik voor een half jaar naar Malawi geweest. Bij terugkomst had ik verschrikkelijke heimwee.

  • Mijn relatie ging uit, waardoor mijn hart door het verdriet op slot ging.

  • Tijdens mijn opleidingen was ik altijd ontzettend druk geweest om  alle ballen hoog te houden. Na het afronden van mijn studies viel ik als het ware in een zwart gat.

  • Ik was eigenlijk nog veel te jong voor de verantwoordelijkheid van een eigen praktijk.


Alles bij elkaar zorgde ervoor dat mijn hart op slot ging en dat ik de diercommunicatie links liet liggen. Ik kon het niet meer opbrengen en het stroomde niet meer. Tot ik een rode poes genaamd Alba in huis nam. Maar binnen 3 maanden overleed zij heel plotseling. Dit zorgde ervoor dat mijn hart brak en dat ik alles op alles wilde zetten om met haar te communiceren. Om te achterhalen waarom zij al zo snel weer moest gaan. 


Ik verdiepte me in workshops om mijn hart te openen. Langzaamaan ging dit steeds beter en kon ik het communiceren met dieren weer oppakken.


Door deze ervaringen heb ik mogen ervaren hoe het is:


- om vol vertrouwen met dieren te communiceren.

- door blokkades helemaal niet meer met dieren te communiceren.

- deze blokkades op te heffen en weer als dierentolk aan de slag te gaan.


Nu ik van diercommunicatie mijn fulltime baan heb gemaakt en door alle ervaring die ik heb opgedaan, realiseerde ik me dat dit is wat ik te doen heb:


Vertrouwen op mijn gave en deze kennis aan anderen overbrengen.


In de loop van tijd heb ik een geheel eigen werkwijze ontwikkeld. Deze werkwijze helpt anderen om te leren communiceren met dieren. Maar ook hoe zij  hier steeds sterker in kunnen worden en hoe ze hier steeds meer vertrouwen in krijgen. En hoop dat ook jij er klaar voor bent om dit op te pakken.


Want hoe gaaf zou het zijn als je zelf met dieren om je heen kan babbelen!


Dat je met mijn unieke 12 stappenplan leert communiceren met de dieren om je heen? 


Ik leer je om dit vanuit het hart te doen. Want vanuit het hart maken we de meest liefdevolle verbindingen en kunnen we het sterkst telepathisch communiceren. 


Vanuit die hartsverbinding leer je niet alleen om met je dier te communiceren, maar is het ook mogelijk om je dier een ontspannende healing te geven. 


Een hartsverbinding aangaan met je dier is iets wat jullie leven enorm kan verrijken.

  • Het zorgt voor meer harmonie in huis

  • Het brengt  jullie beiden zowel fysiek als mentaal meer tot rust

  • Het geeft je de mogelijkheid om telepathisch te communiceren met je dier waardoor je antwoorden op jouw vragen kan krijgen: of ze wel gelukkig zijn, hoe ze zich voelen, wat ze van jou nodig hebben, etc.


Wil jij leren hoe je deze hartsverbinding maakt?


Dan heb ik een heel fijn werkboek waar je leert verbinden en communiceren in 3 eenvoudige stappen.


Of ga je liever voor de verdieping met mijn workshop waarbij je mijn unieke 12 stappenplan leert. Zodat ook jij vanuit het hart en vol vertrouwen met je dier leert communiceren.  


Bekijk hier de verschillende vormen:



diercommunicatie

 
 
 

Comments


bottom of page